Pogoji poslovanja

Varstvo osebnih podatkov
Lastnik in zbiratelj podatkov spletne trgovine S-Medikoe je Medikoel d.o.o., Jalnova cesta 2, 4240 Radovljica. Medikoel d.o.o. se zavezuje k ščitenju zasebnosti uporabnikov spletne trgovine S-Mediko ter k skrbi za optimalno tehnološko podporo tej varnosti. Vaše naročilo (pogodba) je napisano v slovenskem jeziku in bo hranjeno v Medikoel d.o.o. v pisni ter elekronski obliki in obravnavano kot poslovna tajnost. Prenos vseh osebnih podatkov je zaščiten z varnim SSL protokolom.

Privolitev
Z uporabo spletne trgovine S-Mediko uporabnik soglaša z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov. Z registracijo v S-Mediko uporabnik dovoljuje, da Medikoel d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov uporabnika obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Medikoel d.o. zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov spletne trgovine S-Mediko in vse ostale podatke zbrane v postopku registracije ščiti pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni. Podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. 

Zbiranje osebnih podatkov
Za nakupovanje v spletni trgovini S-Mediko se uporabnik lahko prijavi z uporabniškim imenom in geslom. Prijava z uporabniškim imenom in geslom je možna zgolj po predhodni registraciji pri kateri v prijavni obrazec vnesete elektronski naslov in geslo. Ostale podatke, kot so ime, priimek, naslovi za dostavo, naslov za plačilo in morebitne podatke za pravno osebo vnesete šele v postopku oddaje naročila. S-Mediko lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine S-Mediko in optimizacijo.

Vse zbrane osebne podatke bo upravljavec osebnih podatkov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ostalo zakonodajo in predpisi. Zbrani osebni podatki se bodo obdelovali samo za izvajanje sklenjene pogodbe oziroma naročenega izdelka oziroma storitve ter za namene, za katere bo dal posameznik izrecno privolitev.

Sprememba osebnih podatkov
Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje osebne podatke, naslov za dostavo in naslov na plačilo. To stori tako, da se prijavi v spletno trgovino in izbere možnost Moj račun.

Uporaba osebnih podatkov
Ponudnik zbira podatke na spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko uporabi podatke uporabnikov tudi za  namene internih tržnih raziskav, obveščanja strank o novostih na spletni trgovini, obveščanja strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi spletna lekarna S-Mediko.

Razkritje osebnih podatkov
Ponudnik (Medikoel d.o.o.) brez privolitve uporabnika ne bo razkril njegovih osebnih podatkov tretji osebi, razen v primeru, ko je to potrebno zaradi skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih nosi Medikoel d.o.o. Kljub dostopu do Vaših podatkov, ki ga v takšnem primeru imajo tretje osebe, pa jih le-te ne smejo uporabljati v nobene druge namene kot je omenjena storitev svetovanja ter jih morajo ne glede na to obdelovati v skladu z veljavnim zakonom o varovanju osebnih podatkov, razen v primeru Vaše eksplicitne privolitve v drugačen tip obravnave.

Medikoel d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredovala, posodila ali prodala tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika. Informacije o posamezniku bo družba obdelovala zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

Piškotki: Ta spletna stran vsebuje t.i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Medikoel.d.o.o. ne zbira nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani. Za namene statistike si Medikoel d.o.o. pridržuje zgolj pravico pridobivanja tistih podatkov obiskovalcev spletne strani, iz katerih ne izhajajo individualne lastnosti posameznika, predvsem pa ne pridobiva IP naslova obiskovalcev. Kakršnokoli spremembo upravljanja spletne strani bomo objavili na tem mestu. Strežnik, na katerem se nahaja ta spletna stran, je ustrezno zavarovan. 

Veljavnost
Vsa določila o zagotavljanju varnosti vaših osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo v okvirih spletne trgovine S-Mediko in ne veljajo za strani, do katerih je moč dostopati preko povezav, ki jih je moč najti na S-Mediko.com. Strani, do katerih je moč dostopati preko teh povezav imajo svoja določila o varovanju osebnih podatkov, s katerimi se seznanite pred uporabo spletne strani.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe
Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov** prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Več o odstopu pogodbe si preberite pod razdelkom Pogosta vprašanja.

Izdaja računa
S-Mediko bo dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun v pisni obliki na naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Poprodajne storitve

Podjetje Medikoel d.o.o. nudi garancijo v skladu z garancijskimi izjavami, ki so priloženi izdelkom. Dodatne oziroma prostovoljne garancije podjetje ne ponuja.

Stroški v povezavi z uporabo telekomunikacijskega sredstva

Potrošnika klici na telefonsko številko (04 537 85 10) bremenijo le osnovna cena telefonskega pogovora, ki jo zaračunava telekomunikacijski operater.

Pritožbe in spori 

- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
-  V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na telefonsko številko 080 81 33 ali 04 5378 510, ali po elektronski pošti na info@s-mediko.com. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@s-mediko.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
- Za primere reklamacija dostave, uveljavljanje garancije, uveljavljanje stvarne napake, lahko najdete informacije in natančne napotke glede samega poteka pritožbe na spletnem mestu www.s-mediko.com, v spodnjem delu/nogi spletne strani.
- Na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
- V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.
- Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS). ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS).

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL